19 Şubat 2011 Cumartesi

Side

Denizi, doğal güzellikleri ile olduğu kadar modern ve ucuz tatil yerleri ile de birçok tatilciyi ağırlayan Side’nin tarihi Hititlere kadar uzandığı tahmin ediliyor.

Türkiye’nin gözde tatil yerlerinden biri olmasında antik yapıları, kendine özgü mimarisiyle köy evleri önemli bir paya sahiptir. Görülmeye değer birçok tarihi yapıya sahip olan Side’de binlerce yıldır yanan Yanartaş’ta oldukça ilgi çekicidir.

Side’nin tarihi güzellikleri gibi doğal güzellikleri de oldukça dikkat çekicidir. Mavi bayraklı 9 plaja sahip olan Side’de en ünlüsü Titreyen Göl’dür. Club Ali Bey, Side, Sorgun, Köy Meydanı, Sol Kamelya ve Side Halk Plajları da mavi bayraklı diğer plajlarıdır. 


Doğa sporları ile de oldukça fazla alternatif bulunan Side’de rafting en çok tercih edilen spor aktivitesidir. Bunun haricinde bot turu ve binicilikte belde için ayrı bir önem taşımaktadır.
     
Side erken rezervasyon kampanyaları ile birçok otel, pansiyon ve tatil köyleri tatilcilere ucuz tatil olanakları sunuyor. Yaz döneminde yer bulmakta sıkıntı çekmemeniz için oldukça ideal olan erken rezervasyon uygulaması son dönemlerde oldukça fazla ilgi görmeye başladı. Bunun üzerine oteller, pansiyonlar ve tatil köyleri tatil severlere en kaliteli ve en ucuz fiyatı sunmak için adeta birbiriyle yarışa girdi. Tatil planınızı önceden yapmayı seviyorsanız Side erken rezervasyon otellerine bir göz gezdirin. Size uygun kaliteli ve aynı zamanda ekonomik tatil mutlaka vardır.