4 Nisan 2011 Pazartesi

Side Doğal Güzellikleri


Bu yaz yine vazgeçemediğiniz Akdeniz kıyılarında kendinizi güneşlenirken hayal ediyorsanız Akdeniz Side ilk önerimiz olabilir. Çünkü Antalya Side ilçesinde geçireceğiniz bir tatille birden fazla alanda gezme fırsatı yakalayacaksınız. Side’ de gezilecek yerler bu açıdan sizi doyuma ulaştıracaktır. Birçok tarihi uygarlığı ağırlamış ve doğanın en güzel sunumlarını yaptığı Antalya Side otelleri sizi büyüleyecektir.

Side’ de tatil olsun, diyorsanız eğer Side’ de gezilecek yerler içinden tarihi yerler ile başlamak uygun olacaktır. Evet, ülkemizin her köşesinde tarihi yapılarla karşılaşabiliyorsunuz; ancak Antalya Side bölgesinde Side’ de tatil ile Side tarihi yerleri geziyorsanız tarihin çok daha eski yıllarına tanık olacaksınız. Antalya Side ilçesinin sınırlarında yer alan, Roma döneminde gladyatör yarışları ve hayvan mücadelelerinin yapıldığı bir alan olarak kullanılan Aspendos, muhteşem büyüklükteki görüntüsüyle o kanlı mücadelelerin yapıldığı anların gözünüzde canlanmasına vesile olacaktır. 


Yine Antalya Side sınırlarında ve Side’ de gezilecek yerler arasındaki tarih kokan bir yapı olan Tarihi Aspendos köprüsü de Side’ de tatil ile gezilmesi gereken yerler arasındadır.

Antalya Side tatili için Side Müzesi de olmazsa olmazdır. Roma döneminde inşa edilmiş bir hamam üzerinde oluşturulmuş Antalya Side müzesi Side' de tatil ile birbirinden bağımsız dönemlerin kalıntılarını sergilemekte. Antalya Side Müzesi ile bu sayede Hitit, Roma ve Helenistik döneme ait koleksiyon niteliğindeki eserleri inceleyebilirsiniz. Apollan Tapınağı, harika işlemeleriyle büyüleyen çeşmeler ve daha birçok parçayı Antalya Side tatilinizde Side’ de gezilecek yerler arasında ister istemez göreceksiniz.

Gelelim Side’ de tatil ile gezeceğiniz Antalya Side kıyıları ve denizine. Antalya Side kıyılarında dokuz farklı, mavi bayraklı plaj var. Titreyen göl-1, Titreyen göl-2, Sorgun, Sorgun-2, Side,  Antalya Side halk plajı, Sol Kamelya Plajı Side’ de gezilecek yerler içinde sayılabilecek nadide güzellikteki plajlarından.

Antalya Side belki de adını Bodrum, Marmaris ya da Çeşme kadar sık duymadığınız bir tatil bölgesi; ancak Side' de tatil tarihi yapıların daha gün yüzüne çıkarılması ve kıyılardaki yapılandırmaların artmasıyla günümüzün gözdeleri arasındadır.