4 Nisan 2011 Pazartesi

Side Tarihi Eserleri


Biliyoruz ki yaz tatillerimiz hem ülkemizin yerli turistleri hem de yabancı turistler için deniz, güneş, sıcacık kumlarla bağdaşan anlamlar taşır. Akdeniz’ in uzun süre saklı kalmış eşsiz bölgesi Antalya Side bu bağdaşıklığı bozmaz ve aynı zamanda tarihi yapıları da ekler bu güzelliğe. Antalya Side tarihi ile yalnızca birkaç yüzyıl öncesine tanıklık etmeyeceksiniz. Side’ de tatil ile ta milattan önceki tarihlerde buluşacaksınız.

Geçirmeyi planladığınız Side' de tatil için Antalya Side tarihi hakkında bilgi vermek gerekirse bu güzel ilçenin bir yarımada üzerine kurulmuş ve birçok uygarlık tarafından da yerleşke edinildiğini söylemek gerekir. Antalya Side işlek bir limana ve rahat yaşanılacak bir iklime sahip olması sebebiyle birçok topluma vatan olmuştur. Antalya Side tarihi Hititlere kadar uzanmakla birlikte Helen ve Roma dönemlerini de yaşamıştır. Side’de tatil ile bu Antalya Side tarihine tanık olmaya başladığınız anlarda şehre surlar ve giriş kapısı eşliğinde gireceksiniz.


Milattan önce 6. Yüzyıla dayanan Antalya Side tarihi sahnelerini Aspendos ile yaşamaya başlayabilirsiniz Side' de tatil ile. Antalya Side tarihi içinde kaybolurken en derinlere gideceğiniz yerlerden biri de burasıdır. Büyük kalabalıkları ağırlamak üzere devasa boyutlarda inşa edilmiş Side’ de tatil programının gözdesi Aspendos’ ta en arka sıradaki oturaklara çıkıp sesinizin kısıkken en alt taraflara nasıl ulaştığına şaşıracaksınız.

Side' de tatil ile Antalya Side tarihi sahnelerine tanık olacağınız bir diğer yer ise Antalya Side Müzesi’ dir. Roma döneminden kalan hamam kalıntıları üzerine kurulmuş bu müzede birçok uygarlığın kalıntılarıyla karşılaşacaksınız. Hitit, Roma ve Helenistik dönemlerin parçaları Antalya Side müzesinde karşılaşacağınız eserlerden bir kısmıdır. Bunun dışında birçok tarihi çeşme, su sarnıçları, agora ya da şehir kalıntıları eşliğinde Antalya Side tarihi eserleri sayesinde eski zamanların havasını soluyabilirsiniz. Her nefeste Antalya Side tarihi solunacak olan Side’ de tatil ile hem doğanın hem geçmiş yılların sürprizlerine hazırlıklı olun.